Digitalizacija – spona za budućnost

Karavan „Digitalna ekspedicija“ za vikend u Vranju

_________________

 

U subotu 13. novembra, u periodu od 09.30h do 17.00h i nedelju 14. novembra, od 10 – 17.00h, u Vranju će boraviti karavan digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti „Digitalna ekspedicija“. Građani Vranja biće u prilici da se uz zabavne sadržaje, druženje, kao i kroz radionice i razgovore, upoznaju sa osnovama digitalne pismenosti i bezbednosti.

„Naučićete kako da kupujete ili prodajete preko interneta, otvorite sopstveni nalog i koristite usluge elektronske uprave, kako da sebi i svojoj deci pružite bezbedno digitalno iskustvo, ali i saznate kakvu odgovornost nosi objavljivanje onlajn sadržaja. Bilo da ste mladi koji su izloženi pametnim telefonima od rođenja ili ste roditelji čija deca su možda digitalno spretnija od vas ili ste građani i građanke kojima su digitalni resursi nedovoljno poznati i dostupni – ovo je jedinstvena prilika da lako savladate veštine i prevaziđete nedoumice digitalnog sveta“, poručuju organizatori.

Karavan je pokrenut na inicijativu predsednice Vlade Ane Brnabić uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, a u partnerstvu sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID), organizacijom Propulsion i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Karavan digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti „Digitalna ekspedicija“ otvoriće u 09.30h, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić i predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković.

Kompletan sadržaj karavana, uključujući četiri velike učionice na otvorenom, biće postavljen na glavnom šetalištu, kod Narodnog muzeja.

Izvor: Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja